11 Ağustos 2014 Pazartesi

Ekvador

E Grubu
     İsviçre  2 - 1  Ekvador (22' Enner Valencia, 48' Admir Mehmedi, 90' Haris Seferovic)
Honduras  1 - 2  Ekvador (31' Carlos Costly, 34', 65' Enner Valencia)
  Ekvador  0 - 0 Fransa (50' Antonio Valencia (KK.))

Güney Amerika takımı Ekvador, turnuva başında pek de dikkatimi çekmemişti. İsviçre maçını kaçırmam da bu durumun bilinç dışı bir yansıması olabilir. Bu maçın ilk golü, Enner Valencia'nın golünü, tekrarını yakaladığımda gördüm. Ben bir tane Valencia biliyordum. O da Manchester United'daki Valencia, Antonio Valencia... Enner kornerden gelen topu kafayla yere sektirip ağlara yolladı. Maçın sonu hüzünlü oldu. Grupta kağıt üzerindeki hesaplara bakarsak, Ekvador'un rakibi olan İsviçreye kaybetmesi büyük kayıptı.

Honduras maçını izlerken, Ekvador'un daha kaliteli bir takım olduğuna kanaat getirdim. Öne geçen Honduras çok önemli bir fırsat yakaladı ama Ekvador Enner Valencia'nın topsuz oynunuyla durumu eşitledi. Bu gol çok basit gibi görülebilir. Burada dikkat çekilen konu teknikle ilgili olursa babamın bile atabileceği türden bir gol ama golü güzel yapan Enner'in tilkiliği ve atletizmi... İlk yarı Ekvador'un baskılı oyunuyla geçti. İkinci yarı Ekvador baskısı dakika dakika arttı. Beklenen golü yine Enner Valencia attı. Duran toptan gelen topu kafayla ilk maçta olduğu gibi yere sektirerek bu sefer köşeye attı. Bu gol galibiyet golü oldu.

Çıkmayı garantileyen Fransa maça yedek ağırlıklı çıkmıştı. Güçlü Fransa karşısında, 50'de takımın en önemli oyuncusunun kırmızı kart görmesine rağmen Ekvador galibiyeti kaçıran taraf oldu. Maalesef Ekvador'un düz sarı tişört altındaki düz mavi şort ve düz kırmızı çoraplı formalarını son kez gördüğüm maç oldu. 3 maçta 3 gol atan Ekvador'un tüm golleri Enner Valencia'dan geldi. Latin amerika futbolunu, siyah futbolcularının fizik özelliklerini de katarak oynayan güzel takımda Enner Valencia gözümde çok büyüdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder