8 Ağustos 2014 Cuma

Kolombiya

 C Grubu
Kolombiya  3 - 0  Yunanistan (5' Pablo Armero, 58' Teofilo Gutierrez, 90' James Rodriguez)
Kolombiya  2 - 1 Fildişi Sahilleri (64' James Rodriguez, 70' Juan Quintero, 73' Gervinho)
    Japonya  1 - 4  Kolombiya (18' Juan Quadrado (pen.), 45' Shinji Okazaki, 55', 82' Jackson Martinez, 89' Jame Rodriguez)

2. Tur
Kolombiya  2 - 0  Uruguay (28', 50' James Rodriguez)

Çeyrek Final
Brezilya  2 - 1  Kolombiya (7' Thiago Silva, 69' David Luiz, 80' James Rodriguez (pen.))

Çocukluğumda Kolombiya'nın gözümde ayrı bir yeri vardı. Valderrama, Aspirilla gibi renkli futbolcular heralde herkesin dikkatini çekmiştir. Fransa 98'den beri dünya kupasına katılamamış olmaları üzücü bir durum ama bu kupada yakın bir arkadaşımın "Herkesin gizli favorisi Belçika ama benim gizli favorim Kolombiya" demesi Kolombiyaya farklı bir gözle bakmama sebep oldu.

Yunanistan maçında beklentimin üstünde bir Kolombiya performansı gördüm. Son derece dengeli bir takım vardı. Kalede Ospina, defansta Yepes, orta sahada James takımın omurgasıydı. Maça gümbür gümbür başlayan Kolombiya hemen öne geçti. Devamında kontrolü rakibe vermesine rağmen kendisine "güçlü bir takım"  dedirtti. Teofilo'nun golü rakibin direncini kırdı. James'in klas plasesi onun turnuvadaki ilk golü oldu.

Grup maçlarını 9 gol ve 9 puanla fantastik bir şekilde tamamlayan Kolombiya 2. tura, Suarezsiz Uruguay karşısında favori çıktı. Gol makinesi Falcao'nun yokluğu bir bakıma James'in ipleri eline almasını sağladı. Bir kanadı kırık Uruguay, Kolombiya karşısında çaresiz görünüyordu. James'in göğüs kontrolü sonrasında yere indirmeden topa vurmasını hiçbir Uruguaylı tahmin etmedi. Kıvrak zeka ürünü bu vuruş, doğru teknikle süper bir aksiyona dönüştü. Kaleci üst direğe çarpan topa olan hamlesinde gecikmişti ve top içerde kaldı. Bu gol James'in 4. golü olmakla kalmadı. Onun yıldızını iyice parlattı. 1-0'dan sonra da Kolombiya çok rahat bir oyun ortaya koydu. İkinci golün hazırlanışı lezzetliydi. Kolombiya sağlı sollu geldi. Sağ içten Quadrado'nun kafayla boşluğa akıllıca attığı topa James gelişine plase vurdu. Kendi rolünü bir kenara bırakın, Falcao'nun üretken golcü (Prolific Striker) rolünü de üstlenmiş gibiydi.

Brezilya maçı benim için hayal kırıklığıydı. Bu kadar kötü bir oyun beklemiyordum. Çeyrek finalin altında ezilen bir Kolombiya vardı. Amatörce yedikleri ilk gol maçın seyri için gerekli sinyali verdi. David Luiz'in frikik golüne kadar berbat bir Kolombiyadan gol beklemek kanserin ta kendisiydi. 2 fark geride olmanın verdiği dibe vurmuşluk hissi mi, yoksa Brezilya'nın rehaveti mi maçı Kolombiya lehine çevirdi bilmiyorum ama James duvar kullanarak yarattığı penaltıyı gole çevirerek "daha önce nerdeydiniz?" klişesini çaresizlikle kullanmama sebep oldu. Maçın son 10 dakikası öyle çok heyecanlı falan geçmedi. Sonuca James'in gözyaşları eşlik etti ve onun teselli eden Brezilyalılar dikkat çekti. Zuniga'nın  diziyle Neymar'ın omurga kemiğini kırması ise kara bir leke olarak kaldı. James 5 maçta 6 gol 2 asist yaptı... 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder